Sedam koraka za pravilno nanošenje tečnog pudera

Ako želite da se rešite nepravilnosti poput crvenila i tamnih podočnjaka, nije dovoljno da tek tako razmažete tečni puder. Neophodno je da imate na umu sledeće korake:

#1 Pripremite lice

Tuferom poprskanim s malo vode nežno pređite preko lica, a dalje korake planirajte u skladu s potrebama vaše kože. Ako imate masnu kožu, nanesite prajmer koji će je najbolje pripremiti za matiranje. Ukoliko je, s druge strane, vaša koža suva ili mešovita, upotrebite laganiji prajmer.

Nikako ne preskačite ovaj korak, a posebnu pažnju obratite na delove lica na kojima vam se šminka najbrže skida ili gde imate najviše pora. U slučaju masne kože, najvažnije tačke su mesta oko nosa, ispod očiju i čelo.

Bonus savet: Ako imate masnu kožu, a nemate pri ruci prajmer, puder u prahu nanesite pre tečnog pudera. Na taj način ćete ublažiti odsjaj, pripremiti kožu, a make-up će duže trajati.

#2 Korektor = dodatna priprema


Kako biste prekrili nesavršenosti ili tamne kolutove ispod očiju, nikako ne upotrebljavajte nijanse identične vašem tenu - najbolji izbor su nešto svetliji tonovi. I, da, sve više make-up stručnjaka savetuje da se korektor nanosi PRE pudera! U ovoj misiji vaši verni saveznici su dve palete korektora Maybelline New York Master Camo 01 Light i 02 Medium, koje nude različite nijanse za svaku nepravilnost koju želite da sakrijete.

#3 Počinjemo!

Stavite malo tečnog pudera na šaku i vrhom kažiprsta ga uzimajte odatle umesto da ga nanosite direktno iz bočice. Dvaput prstom nanesite puder na čelo i obraze i po jednom na nos i bradu. Zahvaljujući tome, ten će izgledati ujednačeno.

Odluka o tome koji ćete puder odabrati je veoma važna, a trenutno je jedan od najboljih proizvoda na tržištu Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless.

#4 Manje je više


Razmažite puder prstima. Tako ćete sigurnije kontrolisati puder, a određena količina neće nestati kao što se događa u slučaju korišćenja sunđera ili četkice - oni dolaze na red tek kasnije.

#5 Tajna nije samo u prstima!

Nakon što ste pravilno rasporedili puder, beauty blenderom ga razmažite po vratu, predelu obraza bliže ušima i uz liniju kose, odnosno svuda gde bi se mogla videti razlika.

Nekim devojkama je lakše rukovanje četkicom, što je, takođe, dopušteno, ali u tom slučaju odaberite neku puniju i ravnu četkicu. Odlična je za rukovanje i raspoređivanje pudera, a ne ostavlja tragove dlačica.

#6 Too much?

Ukoliko smatrate da ste preterali, nežno naslonite papirnu maramicu ili tufer na nos i ispod očiju kako biste uklonili višak tečnog pudera.

To je posebno važan korak pre nego što počnete da nanosite puder u prahu ili kamenu, rumenilo, senku za oči i ostale make-up proizvode jer bi višak tečnog pudera mogao da izazove topljenje i razmazivanje.

#7 Vreme je za kreativnost!


Nakon što je lice matirano i lišeno nesavršenosti, na red dolaze bronzer, rumenilo i senke za oči! Sada imate besprekorno platno za najlepše umetničko delo!

Pročitajte više: Tečni puder u svim prilikama

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Fit Me Matte+Poreless 120 Classic Ivory

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo 01 Light

    Poručite odmah
  • Maybelline New York Master Camo 02 Medium

    Poručite odmah

Povezane teme: tečni puder, puder

4/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommend

Trikovi za tečni puder kojima se profesionalni šminkeri koriste svake zime

Osim što je tečni puder dobra baza za ostatak šminke koju nanosite na lice, on je i odličan proizvod koji štiti vašu kožu od vetra i drugih zimskih ne...