Ajlajner za velike i male kapke by Dunja Jovanić

Da rešimo slučaj po kratkom postupku - ajlajner i smokey eyes može da ponese 99% žena, samo je pitanje kakav lajner i kakav smokey eyes. 

Ajlajner za velike i male kapke by Dunja Jovanić

Kada kažemo smokey eyes, prva asocijacija ženama je crna senka, ali to je totalno pogrešno. Smokey eye je tehnika, a senke koje se koriste mogu biti i roze i narandžasta, a naravno i klasično sive i crne. Boja senke bira se u skladu sa bojom vaših očiju i u skladu sa vašim kapcima.

Ako imate spuštene kapke, onda se biraju neutralnije i ne tako zagasite nijanse. 

Slično je i kod ajlajnera. Prvo, ajlajner ne mora biti crn. Drugo, ajlajner ne mora biti jak. Takođe, u zavisnosti od boje očiju biramo boju ajlajnera (na primer, zelenim i kestenjastim očima divno stoji braon lajner) i u zavisnosti od toga kakvi su nam kapci odlučujemo o tome koliko ćemo debelo naneti ajlajner. 

I tu postoji jedno nepisano pravilo. Ako imate podignute kapke i veću površinu pokretnog dela kapka (gleda se površina od linije trepavica do pregiba), onda možete slobodno izabrati dramatičan, crn i debeo ajlajner. Naravno, što je ajlajner deblji, oči će vam izgledati manje mačkasto. 

Ajlajner za velike i male kapke by Dunja Jovanić

Dok, ukoliko imate spuštene kapke i jako malu površinu pokretnog dela kapka, potrebno je da izvučete najtanju moguću liniju.

Na ovaj način će vam oči izgledati vizuelno veće i mačkastije. Ekstremni primer su žene sa kosim očima, koje skoro da nemaju pokretni deo kapka. One ajlajner nanose samo na spoljni ugao oka, jer ih to čini da izgledaju budnije i mačkastije. 

Moj trenutno omiljeni ajlajner (već sam dva potrošila u poslednja dva meseca) je Maybelline New York Sensational ajlajner sa krivim aplikatorom, koji je izuzetno pigmentovan, tako da u jednom potezu možete dobiti maksimum boje, a četkica je toliko precizna, da vam omogučuje najtanju i najprecizniju aplikaciju ajlajnera ikada. 

Pročitajte više: Makeup trend: Geometrija na kapcima

Za ovaj izgled preporučujemo

  • Maybelline New York Sensational Liner

    Poručite odmah

Povezane teme: ajlajner, oči

0/5
Samo ulogovani korisnici mogu da ocenjuju

Komentari ( 0 )

Registrujte se / Ulogujte se se da biste ostavili komentar

Registrujte se / Ulogujte se

Registrujte se / Prijavite se

Makeup recommend

“Suptilan ali privlačan” makeup look savršen za svaku priliku!

Novi trend možete nazvati “suptilno ali fensi”, ili “suptilno ali fantastično”, ali kako god da ga nazovete, budite sigurni - sa njim nikada nećete po...